Megmaradt a sok kaja és mindjárt lejár?
2019. máj. 30., foodcoin

Vagy éppen hogy olcsón szívesen jutnál hozzá finom maradékhoz?

A fiúk ezzel az ötlettel megnyerték a hazai programozó versenyt, a Future Makers Nagydíjat. Boér Bence, Tóth Ambrus és Szigeti Péter így Dublinba utazhattak, ahol megnyerték a Future Makers Nemzetközi Nagydíjat, míg a weboldaluk harmadik helyezést kapott. Lásd az egész szorit a blogjukban vagy a facebook-oldalukon.
„A Felhasználók egy weboldalon keresztül feltölthetik a felesleges ételeiket, megadva az átvétel helyét, a kategóriát és a lejárati dátumot.

Ezután a többi felhasználó láthatja azokat a felajánlásokat, melyek a közelében vannak, és rendezheti ezeket távolság, lejárati dátum és kategória szerint. A weboldalt tudják használni éttermek is, ahol nagyobb mennyiségben keletkezik felesleges étel, és rendelni szeretetszolgálatok, vagy egyszerűen csak éhes emberek is tudnak.

A felajánlott, és sikeresen átadott ételek után az emberek FoodCoin-okat kapnak. Kezdetben a rendelést is FoodCoin-hoz kötöttük, és mindenki egy alap tőkével indult, viszont ezt elvetettük, mivel így, aki nem ajánlott fel ételt, az nem is tudott rendelni. A felajánlók most is kapnak FoodCoin-t karitatív tevékenységükért, de most teljesen ingyen lehet rendelni.

A felajánlók motivációját úgy szeretnénk fenntartani, hogy kuponokat kapnak az együttműködő üzletláncoknál. Ha a FoodCoin gyűjtés versennyé válna néhány nagy étteremláncnál (pl. McDonalds) között, nekik is megérné, mivel elmondhatják magukról, hogy mennyi karitatív tevékenységet végeztek, és nekünk is, mivel valóban karitatív tevékenységet végeztek."https://foodcoin.hu/

és a facebook: https://www.facebook.com/foodoverflow/