» Jövő

Magyar patrióták

2019. March. 04. , by magyarpatriotak.hu

A kommunizmus áldozatainak emléknapja miatt tesszük közzé. Talán a te családodat is érintette.

magyarpatriotak2„2012 óta Magyarországon törvény mondja ki, hogy nem lehet közterületet, közintézményt olyan személyekről elnevezni, akik a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vettek. Az elnevezés olyan kifejezést vagy olyan szervezet nevét sem viselheti, amely a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerre közvetlenül utal. Kétség esetén az elnevezés helyénvalóságáról a Magyar Tudományos Akadémia foglal állást.
Az elmúlt években a törvényi tiltásnak megfelelően számos átnevezésről hallhattunk, ám megdöbbentő, hogy még mindig több száz olyan közterület van, amely a szocializmus hőseinek, nem ritkán tömeg-gyilkosoknak a kultuszát hirdeti. Egyesületünk ezt egy kiemelten fontos szimbolikus ügynek tart-ja, hiszen az utcaneveken keresztül jelenleg olyan példaképeket állítunk a jövő nemzedék elé, akik emberiesség elleni bűntetteket követtek el.

magyarpatriotak3Egyesületünk tagjai első lépésben nyilvántartást készítenek azokról a magyarországi utcanevekről, amelyek a törvényi tilalom hatálya alá esnek. A lista összeállítását követően közérdekű bejelentéstétel útján fogjuk elérni azt, hogy az önkormányzatok felett törvényességi felügyeletet ellátó hatósági szervek számolják fel a kommunista diktatúra áldozatainak kegyeletét és a nemzeti önérzetünket sértő állapotokat."

Kik a patrióták?
„A Magyar Patrióták Közössége nevet tudatosan választottuk. A Pátria – latin eredetű – szó jelentése ('haza') a magyar nyelvben összekapcsolódik Rákóczi Ferenccel, a szabadságharcokkal, az egész történelmünkkel. A Hazáért, a Haza értékeiért kívánunk tenni. Mindez egy olyan hívó szó is egyben, amelyet egyelőre egyetlen politikai párt sem tett magáévá, le nem járatott. A Közösség nevünkben kifejezi azt, hogy ez az egyesület valóban egy élő közösség kíván lenni – önmagában is egy érték, a tagok közös műhelye."
Ha úgy érzed, csatlakozz!
https://magyarpatriotak.hu/antikommunizmus/

Hozzászólások (0)

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztráció

Írj egy hozzászólást

Kérlek, jelentkezz be hozzászólás írásához.