» Jövő

Európai Fenntarthatósági Hét 2017

2017. May. 31. , by greenfo

2017. május 30. - 2017. június 05. európai programsorozat

europaifenntarthatosagihet1Az Európai Fenntarthatósági Hetet május 30 és június 5 között az Európai Unió országaiban rendezik
Először 2015-ben sikerült az Európai Fenntartható Fejlődési Hálózat (ESDN) támogatásával egy hetet a fenntarthatóságnak szentelni Európában és idehaza is. A kezdeményezés tavaly folytatódott, és idén majd a következő években is szeretnénk folytatni és bővíteni is, hogy a fenntarthatóság minél szélesebb körű támogatottságot szerezhessen az uniós polgárok körében.
Az események koordinátora a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT)

Bíztatjuk a civil szervezeteket, intézményeket, szervezzenek ezen a héten fenntarthatósági programokat. A hamarosan induló regisztrációt követően eseményük a nemzetközi honlapra is felkerül. Nincs szigorú megkötés, apró ötletekkel is érdemes jelentkezni, amelyek a fenntarthatósághoz kapcsolódnak. 

Az első napon egy magyar évfordulót is ünneplünk, május 30-án 22 éve, hogy az Országgyűlés elfogadta a Környezetvédelmi Törvényt (1995. évi LIII. tv)
Az utolsó nap (június 5-e) a Környezetvédelmi Világnap, amelyet a Stockholmi ENSZ konferencia javaslatára 1992 óta ünnepel az ENSZ.

Kérdéseiket az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. címen várjuk!
Mayerné Hajtman Ágnes vezető főtanácsos NFFT Titkárság
1358 Budapest Széchenyi rakpart 19.
tel: 441-6175 fax: 441-6179

Tájékozódj a nemzetközi honlapon!
http://www.esdw.eu/


europaifenntarthatosagihet2

Hozzászólások (0)

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztráció

Írj egy hozzászólást

Kérlek, jelentkezz be hozzászólás írásához.