» Szabadidő

Sziget 2017

2017. August. 09. , by MTI

Rengeteg mentő vigyáz majd a fesztiválozókra

Több mint tíz mentőegységgel és több mint 40 fővel lesz jelen a 25. Sziget Fesztiválon az Országos Mentőszolgálat – mondta Csató Gábor főigazgató a helyszínen. Hozzátette: helyben telepített mentésirányítás és az eseteket sürgősség szerint rangsoroló ambulancia is szavatolja a fesztiválozók biztonságát.

A fesztivál napi 24 órás egészségügyi biztosításában a Helperek Egyesület is részt vesz. A szervezet elnöke, Szeles Géza hangsúlyozta: 600 fővel, köztük orvosokkal, ápolókkal, pszichológusokkal és drogprevenciós szakemberekkel lesznek jelen a Szigeten. Kilenc szektorban 3-4 fős mozgó járőrökkel teljesítenek szolgálatot, és a helyben ellátható esetek számára öt orvosi rendelőt állítanak fel.

Mindennap csaknem 90 ezren vannak egyszerre a Szigeten, de arányaiban átlagosan sokkal kevesebb baleset történik, mint egy hasonló méretű magyar városban – emelte ki Kádár Tamás, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója, aki szerint idén a tavalyinál kicsit kevesebb, mintegy 500 ezer vendéget várnak a fesztiválra.

Hozzászólások (0)

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztráció

Írj egy hozzászólást

Kérlek, jelentkezz be hozzászólás írásához.