» Szabadidő

„Minek nevezzelek?”

2019. January. 28. , by Mikhel Judit

piciavagy „Itt a farsang, áll a bál!”


Gyakorló anyukaként (valamint szakavatott jelmezversenyes zsűritagként) gondoltam, megosztom veletek a farsangi bálra készülés néhány fontos szabályát.

A legfontosabb, hogy ne húzd ki magad a buliból! Ne maradj otthon azért, mert nincs jelmezed. Legyél ott, készülj rá! Hidd el nagyon jó móka!

Mindnyájan ismeritek, amikor a jelmezben vonuló gyerektől megkérdezik:
„Minek öltöztél?” …….. Na, ez az a helyzet, amikor biztos lehetsz benne, hogy nem talált a jelmez! Normál esetben ugyanis felismerhető, ki vagy!

Azért, hogy erre a kérdésre ne kerüljön sor, javaslom, hogy ne olyan figura bőrébe bújj, aki tegnap debütált valamelyik filmcsatornán. Senki nem fogja tudni ki vagy!
Kerüld, a politikai szereplőket! Ne öltözz Orbán Viktornak, Gyurcsány Ferencnek, vagy Lendvai Ildikónak, sem pedig olyan embernek, akiről a történelemkönyvben csak rossz tulajdonságairól tanultál. Félreérthetik, és kellemtelen helyzetbe kerülhetsz.

Emlékeztek? Történt már ilyen!

„Harry herceg egyik barátjának Wiltshire-ben rendezett házibuliján "Telepesek és bennszülöttek" címmel rendeztek jelmezbált, melyen Vilmos herceg oroszlánnak öltözött, Harry pedig az Afrika Korps egyenruháját öltötte fel. Eredetileg fekete SS-egyenruhát akart kölcsönözni, de abból nem volt az ő méretében, ezért maradt a Wehrmacht afrikai hadtestjének az uniformisánál, kiegészítve egy náci karszalaggal.”


A farsang, a vidámság, ideje. Olyan jelmezbe öltözz, ami mosolyt fakaszt az emberek arcára, te pedig jól érzed magad „más bőrében”!


Idejében kezd el átgondolni mi, vagy ki is leszel a jelmezbálban. Ha az utolsó estére hagyod a jelmez elkészítését, biztos lehetsz benne, hogy valami hiányozni fog!


Semmi esetre se kölcsönzőből válassz ruhát. Méregdrága a bérlés és semmi fantázia nincs benne, esetleg úgy jársz mint Harry herceg, aki ezért választott rosszul, mert elfogyott a ruha! Az az igazi, amikor saját magad készíted el. Az interneten rengeteg ötletet találsz hozzá.
Nézz be a szekrénybe (apád-anyád szekrénye se maradjon ki) tuti megleled benne a legjobb jelmeznek való darabot! ( Az is lehet, hogy csak neked tűnik úgy, hogy jelmez, valójában a szüleid legféltettebb ünneplőruhája amire ráakadsz, de ha elmondod mire kell, biztosan megkapod!)


Örömmel készülj a bulira és ne szenvedj attól, hogy másoknak jobban sikerül, mint neked.
Szervezd úgy a bulit, hogy valóban „itt legyen a farsang” és ne csak a bál álljon!
Ha megfogadod a tanácsaimat, hidd el, nagyon jó mulatságban lesz részed.

Hozzászólások (0)

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztráció

Írj egy hozzászólást

Kérlek, jelentkezz be hozzászólás írásához.