AndroiDiéta
Megnéztük: A kém
2015. júl. 9., Dr. Klujber Valéria

Budapesten és a Balatonon (is) forgatott akció-komédia

A kém (Spy)

színes, magyarul beszélő, amerikai akció-komédia, 120 perc, 2015
16 éven aluliak számára nem ajánlott

A kém főszereplője, Melissa McCarthy.

Szerencsére nekem fogalmam sincs a színészekről, így semmilyen kategóriába nem tettem be előre ennek a filmnek a szereplőit sem, ráadásul csak az egyik főszereplőt láttam előtte egyáltalán valamilyen filmben.
Szóval nekem a film története, viccei és az egész átlag hármas (az ötös skálán). Leginkább technikailag volt érdekes, de persze tudtam nevetni is, talán nem pont annyit és nem pont ott, ahol mások.

A főszereplő látszólagos esetlensége, ahogy aztán magára talál a kém-feladatokban, no az nekem is tetszett, szerelme a sármos szuper-kém iránt és maga a szuper-kém figura (Jude Law által alakított Bradley Fine) szintén teljesen rendben van.

Jó még a filmben az, hogy Budapest és Magyarország nem egy lepratelep, hanem láthatóan szép részek is vannak nálunk, bár ez feltehetően a külföldi nézőket nem érdekli, mert nem is mindig derül ki, hogy a hely Magyarországon van. De ettől még ott van és mi láthatjuk.
Nekem nem jött be Jason Statham figurája, aki állítólag saját korábbi filmjeinek paródiáját adja elő. Szerintem egyáltalán nem hiteles és én azt sem éreztem, hogy ebben a szerepben jól érezte magát. Az ő poénjain én egyáltalán nem tudtam nevetni, kíváncsi lennék, hogy másoknak (nem a kritikusoknak) tetszik-e.

„A gonosz Bond-lány szerepében Rose Byrne halványabb, mint a többiek, nem született komika, mint McCarthy, a hajkoronája viszont lenyűgöző. „ Na ezzel a mondattal teljesen egyetértek. Kínos szinte, ahogy a színésznő szinkronhangja állandóan káromkodik a szerepe szerint. Nagyon nem áll jól neki! A haja viszont valóban irigylésre méltó.
„Feltűnik még a csodálatos brit stand-upos, Miranda Hart, mint Susan legjobb barátnője és ügynöktársa ("a Zsiráf")." Na még az ő figurája az, aki nekem még egyáltalán nem tetszett. Túlzottnak, erőltetettnek láttam.
A kém Amerikában három nap alatt 29 millió dolláros bevételt hozott, nálunk is telt házakkal játsszák, úgyhogy a film tud valamit.

Nézzétek meg.