» Szabadidő

Google Fit

2015. March. 02. , by Présing Zsolt

Számos alkalmazás létezik okostelefonokra, amik valamilyen módon a fittséget hivatottak elősegíteni a felhasználóiknál. Jelentős részük valamiféle virtuális edzőként üzemel. Pl mondja, hogy "már csak 1 kilométer van hátra" futás közben.

Nemrég a Google rukkolt elő egy alkalmazással, ami figyeli mobil tulajdonosának mozgását, és tárolja az adatokat. A neve: Google Fit. Észrevétlenül fut az androidos eszközön a háttérben, és alig használ némi erőforrást. Ez gyakorlatilag egy intelligensebb lépésszámláló alkalmazás, ami meg tudja különböztetni, hogy a felhasználó fut, gyalogol vagy biciklizik. Méri a különböző aktivitással töltött időt, diagramokat rajzol belőle, és manuálisan is fel lehet vinni bele adatokat, pl a súlyt, aminek változását szintén követi.

A Google célja ezzel az alkalmazással még az, hogy egy közös adatbázist is létrehozzon, amibe minden hasonló alkalmazás feltölthet adatokat a felhasználóról. Így minden sport és mozgás egy helyen válik követhetővé, beleértve a súly változását, a kalóriák égetését, stb. Ezt a projektet több mint 20 nagy nemzetközi cég támogatja.

Sokak számára megdöbbentő lehet, ha a Google Fit egy este kimutatja, hogy az adott a napon a felhasználója mindössze 30 percet töltött mozgással, a többit pedig egyhelyben, tipikusan ülve. Pedig a mozgásszegény életmód még egészségtelenebb, mint az elhízás, még ha össze is függ a kettő. Az érelmeszesedés, lassú nyirokkeringés, cukorbetegség, gyengült immunrendszer, porckorongsérv csak néhány a lehetséges következmények közül. Az ember az evolúció során nem ülésre lett tervezve, márpedig napjainkban már az iskolában elkezdődik a székhez szögelése az embereknek, ami később sok esetben csak rosszabb lesz.

Tehát figyeljünk arra, hogy mozogjunk eleget!

Weboldal:

https://fit.google.com/

Alkalmazás Androidra: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.fitness&hl=en

Ha valaki olyan app-ot szeretne fejleszteni ami használja a Google Fit platformot, akkor itt talál hozzá útmutatást:
https://developers.google.com/fit/

nagy


Hozzászólások (0)

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztráció

Írj egy hozzászólást

Kérlek, jelentkezz be hozzászólás írásához.