» Szabadidő

Ellenőrizni kell a szabadulószobákat!

2019. January. 08. , by internet

Lengyelországban eddig 13 szabadulószobát zártak be azután, hogy öt tinédzser életét vesztette egy tűzvészben, Koszalinban, egy szabadulószobában.

szabaduloszobakSzombat délutánig 178 szabadulószobát ellenőriztek, ebből 129 nem felelt meg a törvényekben megszabott összes követelménynek.

Mateusz Morawiecki miniszterelnök sajtótájékoztatóján tragikusnak nevezte a történteket, újból részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. Kulcsfontosságúnak nevezte annak ellenőrzését, hogy az ilyen szórakozóhelyeken betartják-e a vonatkozó előírásokat. Az erről szóló részletes zárójelentést a hatóságok a legközelebbi napokban mutatják be - mondta.

Kilátásba helyezte a szabadulószobák és hasonló típusú helyek üzemeltetésére vonatkozó törvények olyan módosítását, amely "egységesen szabályozná a teljes biztonság megőrzésével összefüggő, a vállalkozók által viselt felelősséget". Közölte: a hétvégén már bezárták az első szabadulószobákat, ahol szabálytalanságokat észleltek. Az ellenőrzés országszerte folytatódik.

A koszalini tragédia valószínűleg azért következett be, mert nem volt biztosítva a helyiségben szórakozó személyek megfelelő evakuálása.

Hozzászólások (0)

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztráció

Írj egy hozzászólást

Kérlek, jelentkezz be hozzászólás írásához.