» Életmód

Crossfit

2018. August. 08. , by index, MTI

Magyar lány a világon a második

crossfit1A sokak számára talán kevésbé ismert sportág népszerűségét érzékelteti, hogy a 2018-as Crossfit Games első, nyílt selejtezőkörében megközelítőleg félmillió ember vett részt. A nők egyéni versenyén való részvételt pedig 100 ezernél is többen kísérelték meg kivívni, akik közül aztán csak 40-en lehettek ott Amerikában, köztük Horváth Laura.

A crossfit az USA-ból származik, és egyrészt egy edzésmódszer neve, másrészt az ebből kialakuló sportágé, amit kompetitív fitneszként szoktak definiálni. A kétezres évek elején induló, és azóta hihetetlenül népszerűvé váló sportágban a résztvevők egymással versenyezve teljesítik a különböző feladatokból összeállított gyakorlatsorokat, azaz edzéseket. A számos mozgásformát magukba foglaló feladatok súlyemelésből, pliometrikus – azaz robbanékony izomerőre építő – gyakorlatokból, erőemelő és gimnasztikai gyakorlatokból állnak, és ezek kreatív, edzésként használatos változataiból. Emellett a gyakorlatok közt az olyan alapmozgások is szerepelnek, mint az úszás, a futás, az evezés vagy a biciklizés.

Horváth szó szerint a legutolsó számig nagy csatát vívott az első helyért az uralkodó világbajnokkal, Tia-Clair Toomeyval, illetve legyőzte a korábbi kétszeres Crossfit Games-bajnok izlandi Katrín Tanja Davíðsdóttirt, aki a harmadik helyen végzett.

https://index.hu/sport/2018/08/06/horvath_laura_masodik_lett_a_crossfit_vilagbajnoksagon


crossfit2

Hozzászólások (0)

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztráció

Írj egy hozzászólást

Kérlek, jelentkezz be hozzászólás írásához.