Brockhauser Ildikó

szerkesztő

Brockhauser Ildikó

2011-ben végeztem a Károli Gáspár Református Egyetemen klinikai- és egészségpszichológia szakirányon. Tanulmányaim során egy féléves cserediák programon voltam Németországban, a Friedrich Schiller Egyetemen, ahol kognitív viselkedésterápiát tanultam. Magyarországi szakmai gyakorlataimat a IV. kerületi Nevelési Tanácsadóban és a Kútvölgyi Kórházban töltöttem, miközben már egyetemi éveim alatt dolgoztam a Vadaskert Alapítvány ADHD, illetve autizmus spektrumzavar részlegén. Diplomám megszerzése után a pszichológusként a Budai Gyermekkórház rehabilitációs osztályán különféle veleszületett és szerzett fejlődési rendellenességgel élő gyermekekhez és családjaikhoz kapcsolódó klinikusi tevékenységet végeztem.
Második pszichológus diplomámat 2012 és 2014 között szereztem az Egyesült Államokban, ahol ez idő alatt egy felnőtteket fogadó szemészeti magánrendelőben szupportív terápiát nyújtottam a kezelésben részesülő idősebb kliensek és családjaik számára. Korábban művészetterapeuta képzést végeztem, jelenleg családterápiás képzésben veszek részt.
2014 októbere óta az Országos Gyermekegészségügyi Intézet Családtervezési, Koragyermekkori és Ifjúsági osztályán dolgozom. Feladataim közé a családtervezési konzultáció, a kisgyermekes családok lelki támogatása és a kamaszokkal való pszichológusi munka tartozik. Mindemellett a Family Magazin pszichológus szerzője vagyok – család, gyermeknevelés és életvezetés témákban írok cikkeket.
A kamaszkor az egész további életet átható és befolyásoló döntések időszaka – ugyanakkor egy sérülékeny időszak is, amely során a gyermekkor és a felnőttkor között álló tini az élet mélységeit érintő kérdésekre keres választ. Közösségi feladatnak tartom, hogy ebben az időszakban a fiatalok támogatást kapjanak ahhoz, hogy olyan döntéseket hozzanak, amelyeket később nem kell megbánniuk.