Testek
2018. febr. 16., Szerkesztőség

A kiállítás 2018. február 15 és júliusa között látogatható. Biztosan nem merném bárkinek ajánlani.
Ha érdekel a véleményem, akkor kattints!

„A BODY kiállításon az érdeklődők felfedezhetik, milyen folyamatok mennek végbe a bőrünk alatt, láthatóvá és kézzelfoghatóvá válik az emberi test működése. Kitárulkozik a vázrendszer, előbukkannak az izmok, a légzőszervek, megmutatkozik a keringés. A kiállításon 3D animációkat bemutató képernyők és dokumentumok segítenek megérteni, hogy mi zajlik le a szervezetünkben sportolás, munka, vagy éppen pihenés közben.

Külön tárlat mutatja be az emberi magzat fejlődését, a "Magyarok a világ orvostudományában" részleg pedig a legnagyobb hazai tudósok előtt tiszteleg. A kiállítási tárgyak némelyike sokkoló lehet a látogatók számára, hiszen itt közvetlen közelről megmutatkozik például egy rákos máj és egy dohányos ember elfeketedett tüdeje. Bár ezek az élmények nem kellemesek, segítenek abban, hogy lássuk az egészségtelen életmód közvetlen következményeit.

A kiállítás központjában a prevenció és a mindennapi mozgás fontossága áll. Ezért a szervezők életre hívták a „Magyarok a napi testmozgásért társadalmi összefogást", amely mellé olyan prominens személyek álltak, mint például Cseh László, Szentesi Éva, Győrfi Pál vagy Steiner Kristóf.

Minden teremben szakképzett orvostanhallgatók válaszolnak a felmerülő kérdésekre, lehetőség nyílik az újraélesztés kipróbálására, iskolai csoportoknak pedig szakértők tartanak tárlatvezetéseket.

A BODY kiállítás 2018 júliusáig tart nyitva a KOMPLEX-ben (1061 Budapest, Király utca 26.)"

Nem láttam a kiállítást, csak sok képet néztem meg róla, hiszen járja a világot. Orvos vagyok.
Ha meg akarod nézni és nem vagy orvostanhallgató, vagy nem akarsz az lenni, akkor nagyon fontold meg, hogy hasznos, jó élmény lesz-e ez neked.
Szívbemarkoló belegondolni, hogy valaha ezeket a testeket hozzánk hasonló emberek „viselték", vagyis akár mi, akár családtagjaink is lehetnének...
Muszáj feltenni a kérdést, hogy szabad-e, kell-e ezt tenni a testünkkel, vagy szinte bármelyik lény testével – akárhogyan is szépítem, de lényegében haszonszerzés céljából, hiszen ez jó üzlet lehet. Jó, ha megismerjük, megértjük a működését, és biztosan kell olyan, a mai világ ingerküszöbét megütő élmény, ami felkelti a figyelmet, de nem hiszem, hogy ehhez erre lenne szükség. Talán egy ilyen kiállítás megnézése után azon fog valaki morfondírozni, hogy valóban, vigyáznom kell a testemre, ezentúl többet fogok vele törődni, többet mozgok majd...
Azt hiszem a fő célja a kíváncsiságunk kielégítése. Valóban, ilyenek vagyunk, ilyen a testünk. De azért ne felejtsétek el: az ember LÉNYEGE nem ez.