Természetfilm-pályázat
2017. jan. 3., szerkesztőségA nevezés időszaka: 2016. november 7. – 2017. február 28. éjfél.

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál / Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál küldetése - a természettel kapcsolatos filmalkotásokon keresztül-, minél szélesebb rétegek figyelmének felhívása a világ, és ezen belül kiemelten Európa és a Kárpát-medence természeti értékeire, szépségeire, környezetünk ismeretére és védelmére, valamint a biodiverzitás fenntartásának fontosságára. A fesztiválrendezvény lehetőséget ad az alkotóknak, a téma szakembereinek, kutatóinak és a műfaj iránt érdeklődőknek a szakmai eszmecserére, a tudományos konferenciákra és a tartalmas szórakozásra. Kísérő rendezvényei szórakoztató formában hozzák közel a természetet és környezetvédelem napi kérdéseit a Fesztivál közönségéhez.

Általános tudnivalók

A Fesztivál keretein belül 2017-ben 2 filmszemle valósul meg, amelyre minden nevezni szándékozó alkotó figyelmét szeretnénk felhívni!

I. Nemzetközi Filmszemle

II. Kárpát-medencei Filmszemle

Kategóriák:
1. A Kárpát–medence természeti értékei (a Kárpát-medence Európa egyik különleges klimatikus és geológiai helye, mely rengeteg kincset, értéket rejt. Ezek védelme és megőrzése kiemelten fontos feladat)
a. Természetfilmek
b. Dokumentumfilmek 
2. Vidéki élet, hagyományok (a Kárpát-medencében élő népek hagyományai, örökségei fontos részét képezik az itt élők kulturális örökségének)

A Gála időpontja 2017. május 28. vasárnap 17:00-19:00, 
helyszín a Gödöllői Királyi Kastély Lovardája

Részletek és minden egyéb itt:
http://www.godollofilmfest.com/hu/fesztival-2017#an-n808