AndroiDiéta
Magyar Világtalálkozó „Határtalan összefogás”
2012. jún. 28., Szerkesztőség

A képen az esemény kabalája Lelle puli látható.
Július 1- 8-ig Budapesten és hat másik helységben (Balatonlelle, Fonyód, Szeged, Máriapócs, Nyírbátor, Örkény) kerül megrendezésre.

43 ország képviseletében jelezték részvételüket honfitársaink. A közvetlen határon túli, s európai országokon kívül, a többi között Ausztráliából, az USA tíz államából, Brazíliából, Argentínából, Peruból, Indiából, Mauritániából, Nigériából, Indonéziából is érkeznek vendégek - merthogy magyarok mindenütt vannak.A rendezvénysorozat a kapcsolatteremtés és együttműködés lehetőségét kínálja mindazok számára, akik készek a magyar értékek és teljesítmények jó hírének népszerűsítésére és közvetítésére szerte a nagyvilágban. E gondolatkör mellé kívánják állítani a szervezők - az öt kontinensen megalakult több mint félszáz Világklub, a Magyarságszolgálati Alapítvány, számos társrendező civilszervezet és együttműködő partner, védnök - a társadalmi, a közéleti, a kulturális, a szociális, az üzleti élet, a média, a sport, valamint a karitatív és a civilszféra jeles személyiségeit. Hangsúlyozottan minden megkülönböztetéstől mentesen, befogadva más népek, nemzetek értékeit is. A rendezvény folytatása a 2011-ben, Balatonlellén megrendezett Magyar Világtalálkozónak.

A nyolc nap programsorozatában mindenki talál kedvére valót, hiszen a gyermekfoglalkozásoktól kezdve a különféle kulturális és közéleti eseményeken át a szórakoztató műsorokig bőséggel lehet válogatni. A fesztivál jellegű események a budapesti SYMA Rendezvényközpontban felépítendő „Világfaluban” zajlanak, ahol a mintegy ötezer négyzetméteres területen felépített találkozó helyeken (Kárpát-medence, Amerika, Ausztrália, Afrika, Ázsia, Európa) megismerkedhetnek a közvetlen határon túliak és a távolabb élő magyarok képviselőivel, szervezeteivel, továbbá a befogadó országok kultúrájával.

Magyarok a nagyvilágban
A nagyszínpadon és a Magyarok a nagyvilágban előadóteremben reggeltől estig zajlanak a programok, előadások neves személyiségek, érdekes emberek, s előadóművészek közreműködésével. Egészség témával kapcsolatos és üzleti jellegű előadásokat is hallhatnak majd az érdeklődők az emeleti előadóban, valamint bekapcsolódhatnak a jurta sátrakban zajló meghitt beszélgetésekbe. Július 7-én este pedig a nemzeti hagyományokat is reprezentáló Magyar Világbál szórakoztató rendezvényére kerül sor.

Emellett, a Találmányok tere, a Gyógyító övezet kiállítói, a Hungarikumok utcája, a Kézművesek sora, étel-ital finomságok várják az érdeklődőket. Lesz magyar és nemzetközi táncház, színészek-újságírók kispályás gálafoci, Guiness-rekord bemutató, Gyermek Ki Mit Tud, és rajzpályázati kiállítás. Számos faragóművész közreműködésével készül majd el a helyszínen az Összefogás kapuja, hogy hirdesse a találkozó üzenetét – hasonlóképpen a tavalyi balatonlellei Megmaradásunkért jelképműhöz, amely azóta a város egyik szép színfoltjává vált. Mindemellett számos cég, intézmény, szervezet mutatkozik be tevékenységével, szolgáltatásaival a különféle standokon.

A 14 éven aluli gyermekek részére a belépés ingyenes, felnőtteknek 1000 forint, de ez az összeg csökkenthető 50 százalékkal azok számára, akik elővételben vásárolják meg jegyüket - az egyet fizet kettőt kap akció keretében - a Ticket Express országos hálózatában (www.eventim.hu) és személyesen Budapesten, a Stefánia út 33. alatt lévő Világtalálkozó Irodában.

A Világfalu programajánlója (július 7-8., Budapest, SYMA Rendezvényközpont)
Bővebb információ 

Világtalálkozói Iroda:
1143. Budapest, Stefánia u. 33.
Email: iroda@vilagtalalkozo.hu 
Telefon: 36/30-449-2803Telefon: 36/20-928-0088
www.vilagtalalkozo.hu