Európai Ifjúsági Portál
2017. okt. 11., Szerkesztőség


Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.
Tanulni, esetleg dolgozni akarsz Európában?
Nézd meg a lehetőségeket, kattints!

A portál felépítése 

A webhelyen az információk témakörökbe rendezve találhatók. Példaként említhető az „Oktatás és képzés”, a „Kreativitás és kultúra” és az „Egészség és jóllét” témakör. A kezdőlapon mindegyik témakörnek színes négyszög felel meg. Témakört a többi oldalon is lehet választani – az oldal tetején látható sokszínű sáv megfelelő elemére kattintva. 

Az egyes témaköröket több téma alkotja, melyeket a témákat jelző gombokra kattintva tekinthetsz át. 

A webhelyen rendelkezésre álló információk egy része európai vonatkozású, más része pedig az egyes országokkal kapcsolatos. Ha rákattintasz a „Válassz országot” lehetőségre, válthatsz az egyes országokra vonatkozó, illetve az európai szintű információk között. Az egyes témákon belüli ismertetők („cikkek”) nem érhetők el minden egyes ország esetében. 

Az oldalak legnagyobb részének jobb oldalán rövid listát találsz, mely az adott országgal kapcsolatos hírek és események közül tüntet fel néhányat. Ha érdekelnek a részletek, kattints rá a Téged érdeklő hírre vagy eseményre, ha pedig meg szeretnéd nézni a teljes hír- vagy eseménylistát, kattints az „Összes esemény”, illetve az „Összes hír” gombra. 

Nyelvek 

Mindegyik oldal jobb felső sarkában nyelvválasztó gombot találsz. Ha rákattintasz, a legördülő menüből kiválaszthatod azt a nyelvet, amelyen az információkat olvasni szeretnéd. A webhely navigációs elemei és az európai szintű információk 28 nyelven állnak a felhasználók rendelkezésére. Az egyes országokkal kapcsolatos információk az adott ország hivatalos nyelvén/nyelvein és – adott esetben – angolul olvashatók. 

Ha megváltoztatod a nyelvet, és az általad választott nyelven valamelyik tartalom nem áll rendelkezésre, akkor a portál a kérdéses szöveget vagy angolul, vagy a szöveg eredeti nyelvén jeleníti meg. Az egyes szövegek mellett látható „földgömb” szimbólum a választható nyelveket tünteti fel. Kattints annak a nyelvnek a kódjára, amelyiken a kérdéses szöveget olvasni szeretnéd. Ha így teszel, azzal a portálon beállított navigációs nyelvet is megváltoztatod. 

http://europa.eu/youth/about-us_hu