AndroiDiéta
Állítsuk meg az internetes zaklatást!
2013. ápr. 17., Szerkesztőség

Nyitott kerekasztal-beszélgetés április 23-án.

 


Cyberbullying avagy internetes zaklatás. Hallottál már róla? Talán akkor vagy a legszerencsésebb, ha még nem. 

Cyberbullyingról beszélünk, ha az információs technikát, (internet, facebook, sms, e-mail) és a rendelkezésre álló információkat valaki(k) előre megfontoltan, ismételve, ellenséges szándékkal használja fel, azért hogy az érintettnek sérelmet okozzon.

Szülők, diákok, pedagógusok! Ez a rendezvény nektek szól! Van mód a zaklatás megelőzésére és kezelésére, a téma azonban még nem kapott megfelelő nyilvánosságot.

Gyere el és ismerd meg a lehetőségeket, tedd fel a kérdéseid!

Napjainkban egyre többször találkozunk ezzel a témával, felmérések szerint a tizenévesek felét érte már valamilyen személyes vagy internetes inzultus.

A közelmúltban több kamaszkorú választotta a menekülés visszafordíthatatlan módját. Nem láttak más utat szenvedéseik megszüntetésére, mint az öngyilkosságot. Hogy lehet ez?

Van néhány nagyon szomorú eset, amelyet egy időre felkap a média, majd valódi történések, és segítségnyújtás helyett el is felejtjük ami történt.

Ezzel a rendezvénnyel szeretnénk felhívni erre a problémára a figyelmet, hogy a diákoknak ne kelljen rettegve iskolába menniük, hogy a szülők és tanárok képesek legyenek segíteni, sőt, a diákok se csak úgy reagáljanak, hogy elfordítják a fejüket.

A kerekasztal beszélgetésre 2013. április 23-án kerül sor, 15:00 órától az Aranytíz KultúrHázban. (A M3- metró Arany János utcai megállójánál.)

Beszélgetőink a téma neves hazai szakértői:
Aáry-Tamás Lajos - oktatási biztos,
dr. Parti Katalin az Országos Kriminológiai Intézet szakértője,
Senkár Éva a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány gyermekpszichológusa,
Várnai Dóra az OGYEI kortárs bántalmazással foglalkozó pszichológusa, és
Győrfi Rebeka, a kamaszpanasz.hu tini-szerkesztője.
Moderátorok: Skita Erika és Turáni Szabolcs a www.ertsunkszot.hu alapítói.

A rendezvény díjtalan, mindenkit szeretettel várunk!