AndroiDiéta
Nyelvvizsga
2019. dec. 5., Dr. Klujber Valéria

Nyelvvizsga kell. Egyelőre a felvételihez nem, de nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a megszerzését. De akkor mikor?

Akármilyen hihetetlen, de a legfőbb oka annak, hogy az emberek nem kapják meg a diplomájukat, az a nyelvvizsga hiánya. A felsőoktatásban tanulók egyötöde így jár. A kormány már külön diplomamentő programot indított, amelyben a nyelvvizsga megszerzését segítette.Hogy mi a megoldás? A szándék szerint a felvételihez szükség lesz már a nyelvvizsgára.
Addigis azt tanácsoljuk, hogy minél korábban fuss neki! Emellett sok érv szól:

Frissebb az agyad a tanulásra fiatalabb korban.

Bármilyen furcsán hangozhat, most nem kell annyit tanulnod, mint az egyetemen vagy akár az érettségi előtti egy-két évben. Ha jól beosztod az idődet, több maradhat a nyelvtanulásra, mint később.

Az érettségin plusz pontot kapsz a nyelvvizsgára és lehet, hogy éppen ezen múlik, hogy a vágyott szakra bekerülj.

Ha most azt mondod, hogy a suliban pocsék a nyelv-tanítás, akkor elhiszem. Mindenesetre a pocsék, vagy annak érzett órákra is lehet készülni. Ha a tanár látja, hogy nektek fontos, akkor ő is komolyabban veszi.

De az órákon kívül is számtalan más módon tanulhatod-gyakorolhatod a nyelvet, legkönnyebben persze az angolt.

- filmeket nézel eredeti nyelven
- beszélsz a haverjaiddal (ha vannak) akik angol anyanyelvűek, vagy szerzel ilyeneket, neten ez nem nehéz.
- használod a duolingot. Nézd meg itt: https://www.duolingo.com/
- Pénzbe kerül, de akár külön tanárhoz is járhatsz.

Hidd el, megtérül!
Csak szánd rá magad és kezdd el! Lehet, hogy a többiek is rájönnek majd, hogy ez menő. Vagy lehet, hogy máris csinálják, csak nem is szóltak neked róla. Fogjatok össze, úgy könnyebb lehet.