» Szabadidő

Mobil-biztonság

2014. July. 18. , by pc word

Légy tudatos a telefonodon is, használj védelmi megoldást!

1 Érinthetetlenség mítosza: ne higgyük azt, hogy a kártevők csak másokat fenyegetnek, hogy ránk senki sem kíváncsi és az eszközünket soha nem lopják el. Ha megtörténik a baj, bánni fogjuk, hogy nem próbáltuk azt megelőzni.
2 Vírusvédelem fontossága: PC-n már megtanultuk, hogy nem érdemes böngészni aktív biztonsági szoftver nélkül. Mobilon sincs ez másként, főként hogy az okos eszközök népszerű célpontok
3 Beazonosíthatatlan programok: maradjunk a Google Play-nél, ne telepítsünk idegen forrásból származó applikációkat, illetve olyan szoftvereket, amelyeknek eleve gyanús az ingyenessége
4 Főzött mobil nem biztonságos: akármennyire csábító, ne rakjunk fel eszközünkre egyedi ROM-ot, mivel így az operációs rendszer alapvető biztonsági mechanizmusait is kiiktathatjuk.
5 Figyeljünk a jogosultságokra: túlságosan értékesek a személyes adataink ahhoz, hogy bárkinek hozzáférést adjunk hozzájuk. Egy app telepítése előtt alaposan nézzük át annak jogosultság-listáját.
6 Nyílt Wi-Fi veszélye: az internetkávézók, publikus Wi-Fi-k nem csak a turistákat vonzzák, hanem az adattolvajokat is. Ha mindenképpen netezni akarunk azokon keresztül, használjunk VPN szolgáltatást.
7 Készüljünk fel a lopása: mindössze 5 percet vesz igénybe az életünkből, cserébe jó eséllyel visszaszerezhetjük a mobilunkat, amint annak nyoma vész. Rosszabb esetben távolról törölhetjük adatainkat.
8 Bankoljunk PC-n: a kétfaktoros azonosítás nem működik akkor, ha annak két lépcsője egy eszközben összpontosul. Lehetőleg minél kevesebb applikációnak adjunk hozzáférést pénzügyi adatainkhoz.
9 Láthatatlan hivatkozások: ne szkenneljünk be minden QR kódot és ne nyissunk meg minden rövid linkek, mivel esetükben egy olyan alagútba megyünk be, amelynek egyáltalán nem ismerjük a végét.
10 Adatmentés: készüljünk fel a lopásra, vagy a váratlan meghibásodásokra. Mentsük rendszeres időközönként, vagy egy felhő backup szolgáltatás segítségével az eszközön tárolt adatinkat.

Letöltés:
www.eset.hu/otthoni/mobil

nagy


ESET Mobile Security Android verzió:

nagy2

Hozzászólások (0)

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!

Regisztráció

Írj egy hozzászólást

Kérlek, jelentkezz be hozzászólás írásához.