VLOGGERek, VOLG
2018. nov. 19., Dr. Klujber Valéria

Különlegessége, s talán vonzereje is abban rejlik, hogy akárki elindíthatja saját csatornáját. Amatőr felvételek, tanácsok és tippek, vélemények és kritikák a nagyvilágról.
Nem kell szaktekintélynek sem lenni, sőt! Átlagos fiatalok osztják meg gondolataikat, és ha jól csinálják, sok-sok követőre tehetnek szert.

Te nézed?

A 10-29 évesek saját bevallásuk szerint naponta fél órával többet töltenek YouTube-videók nézésével, mint tévénézéssel, és tízből négy nézőre akkora hatással vannak a videósok - ez derül ki a Gemius online hirdetési kampányokkal, valamint a weboldalak és felhasználói profilokkal foglalkozó üzleti tanácsadó cég legújabb felmérésből. Ez a projektjük egy mélyinterjúkkal tűzdelt kutatás a legnépszerűbb magyar youtuberekről.

A kutatásból megtudhatjuk, hogy mekkora hatással vannak népszerű YouTube-videósok a nézőikre, mennyire hajlandóak a nézők a youtuberek kedvéért jótékonykodni, kihívást teljesíteni, állatot örökbe fogadni vagy éppen tetoválást csináltatni. A válaszokból kiderül, hogy tízből négy nézőre nagy hatással, illetve rendkívül nagy hatással vannak a videósok. Jellemzőbben a 10-14 évesek a legbefolyásolhatóbbak."Azt, hogy a youtuberek mennyire meghatározó szereplők lettek a fiatalok életében, jól érzékelteti, hogy a spontán említett hírességek listáján túlnyomó többségbe kerültek az online sztárok az offline sztárokkal szemben. A megkérdezett 10-19 éves fiatalok válaszaiból összeállított listán, a kedveltségi index szerint az első 10 helyen összesen 8 YouTube-sztár szerepel" - fogalmaznak a Gemius VloggerVilág kutatói.

http://www.ujnemzedek.hu/trend/az-vagy-amit-megnezel-tudjuk-am-mikor-es-miert-kattansz-a-vloggerekre

Gyászol a magyar YouTube-közösség

Tizennyolc éves korában elhunyt Mattburger Balázs, a HackerB1 néven ismertté vált magyar vlogger.